طريقة عمل ورقة كبده وورقة سجق للشيف محمد حامد
محتويات المقال:
مقادير طريقة عمل ورقه الكبده للشيف محمد حامد
المكونات :
١- كيلو كبده بلدي
٢- نصف كيلو كفته
٣- 100 جرام ليه
٤- بصل جوليان
٥- فلفل الوان جوليان
٦- طماطم جوليان
٧- فلفل اخضر حار
٨- ثوم مفروم
٩- باودر حبهان
١٠- باودر كسبره جافه
١١- جوزه الطيب
١٢- كمون
١٣- ملح حسب الرغبة
١٤- فلفل اسود
طريقه عمل وتحضير ورقه الكبده للشيف محمد حامد
١- في وعاء على النار نضع قليل من الزيت ثم نضع الليه والبصل ونشوح جيدا
٢- نضيف الكبده ونقلب ثم نضع خليط الفلفل الاسود الليه ونقلب ثم نضع كل التوابل ونقلب جيدا
٣- نضيف الفلفل الحار والفلفل الالوان والطماطم ونقلب ثم نضع الخل وعصير الليمون ونقلب جيدا ثم نضع الملح حسب الرغبه
٤- نضع الكفته ونقلب ثم نضع الخليط كله في ورقه فويل ونغلقها جيدا وندخلها فرن ساخن حتى تمام النضج وتقدم ساخنه
طريقة عمل ورقه السجق للشيف محمد حامد
المقادير والمكونات:
١- كيلو سجق بلدي
٢- 100 جرام ليه
٣- بصل جوليان
٤- فلفل الوان جوليان
٥- بطاطس شرائح
٦- ثوم مفروم صلصه
٧- قرفه باودر حبهان
٨- باودر كسبره جافه
٩- جوزه الطيب
١٠- كمون
١١- فلفل
١٢- ملح حسب الرغبة
طريقة عمل وتحضير ورقة السجق للشيف محمد حامد
١- في وعاء ساخن على النار نضع قليل من الزيت ثم نضع السجق ونشوحه
٢- نضع خليط الفلفل الاسود ولا ايه ونقلب جيدا ثم نضيف البصل والفلفل الالوان والكمون ونقلب باستمرار
٣- نضع الصلصه والتوابل كلها ونقلب جيدا ثم نضيف الطماطم ونقلب ثم نضع القليل من الماء الساخن ونقلب
٤- نضع البطاطس المحمره وملعقه صلصه ورشه قرفه بودر ونقلب جيدا ثم نضع الخليط كله في ورق فويل ونغلقها جيدا وندخلها فرن ساخن حتى تمام النضج وتقدم ساخنه
لا يوجد تعليقات
أضف تعليق